Los Angeles, dag 2.

Oj, oj, oj, så har vi kommit fram till nästa dag på min och gubbens resa till delstaten Kalifornien i landet ”over there”…

Dagen började med att vi tog det relativt lugnt för att sedan ta en promenad till den för oss närmaste tunnelbanestation. På t-stationen Hollywood Western klev på ett tåg som gick norrut och klev av på Universal City för att sedan ta oss till Universal studios.

Väl framme vid Universal studios och en stunds köande så blev vi insläppta och ”kaoset” började…

Det var ett trevligt besök på Universal studios och gubben och jag hann med en hel del, förutom att gå runt på själva anläggningen så tog vi en Studio rundtur, kollade in attraktionerna King Kong och Shrek.

Tiden gick så himlans fort på Universal studios så på tidig förmiddag begav vi oss tillbaka till Hollywood Boulevard för att göra ett besök på Madame Tussauds.

Madame Tussauds, inträdet ingick ju i priset för ”hop on, hop off” biljetten… Det var trevligt att ha varit där, se en massa kändisar som Judy Garland, Johan Wayne, Eddy Murphy, Tom Hanks m.fl. och den enda svenskan; Ingrid Bergman.

Inte långt ifrån Madame Tussauds låg Hollywood & Highland shoppingcenter. Där gick vi runt och kollade lite, men köpte inte något speciellt. 😉

Nu kände vi för att få ännu mer intryck och se nya byggnader… så vi satte och på bussen och åkte den lila rutten. Den lila rutten gick ner till Downtown Los Angeles, där bussen bland annat gick förbi Union Station, Little Tokyo, Jewelry- och Fashion district, China Town och City Hall.

Då vi klev av bussen var klockan så pass mycket att det bara var att åka/promenera mot hotellet för dagen och få i sig lite mat.

Innan jag somnade hade jag hunnit med att få en kopp kaffe latte från Starbucks och en mugg yoghurtglass från Yoghurtland. Mums!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: