Sörmlands stickakademi i Nyköping.

För snart en vecka sedan, eller rättare sagt i lördags var jag ner till Nyköping och deltog i Sörmlands stickakademi.

Så här stod det på inbjudan: ”Kom med och starta Sörmlands stickakademi; för dig som stickar, vill dela med dig och lära mer. Akademin vill ge inspiration och fördjupad kunskap om handstickningens olika tekniker. Vi bjuder på föreläsare, ordnar studieresor och besöker föremålsmagasin. Stickakademin invigs av länsmuseichef Karin Lindvall.”

Innan programmet började höll initiativtagarna och länsmuseichefen lite information om vad de hade tänkts sig med Sörmlands stickakademi.

I alla fall så bestod programmet av tre delar. Den första var på förmiddagen då Anna-Karin Arnberg höll sitt föredrag om Stickning på Nordiska Museet, den andra delen var ett avbrott för lunch som serverades på NK Villan.

Den sista och tredje delen var på eftermiddagen så höll Ann-Kristin Hult (Upplandsmuseet) föredrag om Stickkonstens historia och Birgitta Nygren (Gotlands Läns Hemslöjdmuseum) föredrag om Gotländsk stickning då och nu.

Sammanfattningsvis så tycker jag att det var en riktigt trevlig lördag som var full med spännande inslag och ett intressant program.

Jag kommer att besöka fler träffar om tillfälle ges.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: